20_10

 Майстер-клас керівника гуртка "Естетика побуту" Войцехівської Н.М. 

 Пропоную до Великодня зробити вітальну листівку за технікою ізонитки - вишивки на картоні. Для виконання такої листівки, яка прикрасить Ваш святковий інтер'єр і додасть відчуття гарного настрою знадобляться слідуючі матеріали: 

 * цупкий картон білого та блакитного кольорів формат А4 

 * нитки для вишивання: червоні, жовті, зелені, сині 

 *скотч двосторонній

 * 2 схеми; а також інструменти: 

 * ножиці 

*голка для вишивання 

*2 скрепки 

*кнопка

 *лінійка

 *олівець. (фото 2) 

 Виконання роботи розділимо на етапи: 

 * проколювання схем на картоні 

*процес вишивання 

*оформлення листівки. 

 Закріпивши скрепками схему 1 на білому картоні, проколюємо послідовно за допомогою кнопки, дотримуючись правил безпеки, форму яйця,а потім - квітки волошки. (фото 3,4) 

 Розрізаємо другий аркуш паперу навпіл.Закріпивши на ньому схему з вітанням,проколюємо на ньому текст кнопкою. (фото 5,6) Звільнивши аркуші картону від схем, розпочинаємо процес вишивання у такій послідовності як показано на фото (7,8,9,10,11,12,13,14,15,16) 

 ВАЖЛИВИЙ МОМЕНТ - кінчик нитки на вузлик не зав' язується через те,що може розірватись картон. Нитка закріплюється скотчем з виворітної сторони картону. Спочатку вишиваємо овал яйця червоними нитками,потім ,ніби виконуючи "хрестик", -жовтими.Волошку починаємо виконувати із великої квітки.Дві маленькі волошки виконуються від центру до країв,а слідом- стебла волошки. Усі початки і кінчики ниток з виворотної сторони картону не забуваємо закріплювати маленькими шматочками скотчу.Вишивання букв виконується стібками "вперед" і "назад" голка почергово через один. Аркуш картону з вишитим яйцем згинаємо пополам, формуючи листівку.Вишиті обидві сторони листівки з' єднуємо по периметру за допомогою двостороннього скотчу. (фото 17,18, 19) 

 Вітальна листівка готова! За бажанням можна приклеїти до середини внутрішньої сторони листівки блакитний двосторонній, менш цупкий картон, на якому можна написати власне привітання рідним та близьким людям або ж бажання , яке обов' язково збудеться у такий чудовий Великодній День,якщо ми в це щиро будемо вірити... Вітальня листівка готова! (фото 1, 20) 
 Н. Войцехівська































Немає коментарів:

Дописати коментар